Pikondoa
Asia
mendebaldekoa da jatorriz, baina gaur egun mediterraneo eskualde osoan zehar
landatzen da. Granadoaren bezala, pikondoa gizakiak antzina landutako zuhaitza
da, garia, garagarra eta lekaleen
aurretik.
Bere fruituak fresko
eta siku jan daitezke, sikatze prozesua eta gero. Bere latexa kolore zuria
dauka eta kariesak eta garatxoei aurre egiteko erabili izan da.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La Higuera
Es originario del Asia sudoccidental, aunque actualmente se
cultiva en toda la región del mediterráneo. Al igual que el granado, la higuera
fue una de los primeros árboles frutales en ser cultivadas por el ser humano,
antecediendo incluso la domesticalización del trigo, la cebada y las legumbres.
Sus frutos se pueden comer tanto frescos como secos, después
de haberlos sometido a la técnica del secado. Su látex, de un color
blanquecino, se utilizaba para combatir las caries y las verrugas en la piel.